T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Taşça İlkokulu

ECOLE ELEMENTAIRE JACQUES PREVERT'DE ÜÇÜNCÜ GÜN

ECOLE ELEMENTAIRE JACQUES PREVERT'DE ÜÇÜNCÜ GÜN

ECOLE ELEMENTAIRE JACQUES PREVERT'DE ÜÇÜNCÜ GÜN

KÜLTÜREL ZİYARETLER

 

14/06/2023 ÇARŞAMBA

 

 Jacques Prevert İlkokulu Türkçe öğretmeni Yaşar Oğuz rehberliğinde, sabah Brive şehrine gidildi. Yol güzergâhı üzerindeki sanayi ve ticaret işletmeleri hakkında bilgi alındı. Brive şehrinin tarihi ve turistik mekânları ziyaret edildi. Brive şehri hakkında bilgi edinildi. Fransa’nın pek çok şehrinde olduğu gibi bu şehrin de tarihi dokusunun korunduğu ve bozulmadığı gözlemlendi. Kalabalık olmasına karşın, sokak ve caddelerin son derece temiz olması ve trafiğin çok düzenli olması da dikkatlerimizi çeken bir diğer husus oldu.

 

Brive şehrinden ayrıldıktan sonra, bölgenin seyir ve mesire yeri olan Chastaux Gölü ziyaret edildi. Küçük bir plajı bulunan göl, yaz aylarında yüzmek isteyenlere bu imkânı sağlıyor. Ayrıca balık tutmak isteyenler için de çok güzel bir mekân. Piknik yapmak isteyenler için düzenlemeler yapılan gölün çevresinde ateş yakmak yasaklanmış. Çevrenin temizliği de yine dikkat çekici.

 

Okul-Aile Birliği Dernek Başkanı Süleyman Akdeniz rehberliğinde bölgenin diğer bir tarihi ve turistik merkezi olan Montignac kasabasına gidildi. Doğal güzelliği ve tarihi binaları ile dikkat çeken bu kasabanın, oldukça fazla sayıda turist tarafından yılın her zamanı ziyaret edildiği öğrenildi.

 

Ardından başka bir tarihi ve turistik mekân olan Sarlat kasabasına gidildi. Bu kasabanın, diğer kasabalardan farklı olarak daha kalabalık olması dikkat çekiciydi. Kalabalık olmasına karşın yine sokak ve caddelerin temizliği, trafiğin çok düzenli olması da ayrıca gözlemlendi. Bu kasabada oldukça fazla sayıda turistik eşya satan dükkânların olduğu gözlemlendi. Günün her vakti ibadete açık olan kiliseler, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, bu kasabanın en karakteristik özelliklerinden sayılabilir.

 

Daha sonra, Terrasson bölgesinde bulunan Prehistorik (tarih öncesi) döneme ait mağara resimlerinin bulunduğu Lascaux Müzesi ziyaret edildi. Görevli bir rehber eşliğinde gerçekleştirilen tur gezisinde, o döneme ait görüntülerin canlandırıldığı bir video gösterisi izlendi. Ardından mağara resimlerinin birebir aynılarının taklit edildiği mağara bölümü gezildi. Gezi sırasında audiofon servisi yardımı ile detaylı bilgiler alındı.

 

Akşam, Okul-Aile Birliğinden dört kişilik bir ekip, dernek başkanının evinde bizi ağırladı. Okulda, aile birliği olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Okul-Aile Birliğinin eğitim açısından etkileri ve katkılarını anlattılar. Öğrencilerin daha çok sosyal ve kültürel yönlerden desteklenmeleri açısından gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler sunuldu.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.07.2023 - Güncelleme: 17.07.2023 16:30 - Görüntülenme: 88
  Beğen | 2  kişi beğendi