T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Taşça İlkokulu

ERASMUS 2022-1-TR01-KA121 OKUL EĞİTİMİ BAŞLIYOR

ERASMUS 2022-1-TR01-KA121 OKUL EĞİTİMİ BAŞLIYOR

ERASMUS 2022-1-TR01-KA121 OKUL EĞİTİMİ kapsamında Fransa- Bordeaux- Terrason- Ecole Elementaire Jacques Prevert 'de "İş Başı Gözlem " etkinliğine katılacak olan Müdür Yardımcımız Mustafa SALMANLI, Öğretmenlerimiz Nurşen KOZAN ve Ayça Nur ÇALIŞIR yolculuklarının il aşaması için okulumuzdan ayrıldılar.

ERASMUS+  2022-1-TR01-KA121-SCH-000060410 NUMARALI

 

DİJİTAL EĞİTİM VE TEKNOLOJİNİN PEDAGOJİK KULLANIMI ALANINDAKİ BECERİLERİN ARTIRILMASI PROJESİ TAŞÇA İLKOKULU KATILIMCILARI GÜNLÜK DEĞERLENDİRME RAPORU

 

    MİSAFİR KURUM: Taşça İlkokulu - ALTINDAĞ/ANKARA

 

     EV SAHİBİ KURUM: Ecole Elemantaire Jacques Prevert- TERRASSON /FRANSA

 

Bu projeyi, Altındağ Taşça İlkokulu müdür yardımcısı Mustafa SALMANLI, okul sınıf öğretmeni Nurşen KOZAN ve okul rehberlik ve psikolojik danışmanı Ayça Nur Çalışır gerçekleştirmiştir.

 

11.06.2023 tarihinde Ankara Esenboğa Hava limanından İstanbul aktarmalı Bordeaux’a hareket edilmiştir. 12.6.2023 tarihinde Bordeauz Merignac Havalimanın’da Başkonsolosluk görevlilerince karşılandık. Başkonsolosluk ziyaret edilerek Sayın Başkonsolos Mehmet Eymen Şimşek ve saygıdeğer eşleri Meltem ŞİMŞEK ve Eğitim Ataşesi Veda ASLIM YETİŞ Hanımefendi ile görüşme gerçekliştirilerek proje çalışmalarımız hakkında kısa bilgilendirme yapıldı.

 

Proje ortağımızın bulunduğu Terrasson’a geçmek üzere yola çıkıldı. Otele giriş yapıldı.

 

Projenin gerçekleştirildiği Ecole Elemantaire Jacques Prevert müdürü Sayın Guilhem SCOT ve okul öğretmenlerinden alınan bilgiler doğrultusunda ve yapılan gözlemler sonucunda aşağıdaki değerlendirme ortaya konulmuştur.

 

Projenin ilk günü olan 12/06/2023 pazartesi günü, Jacques Prevert okul müdürü Guilhem Scot, proje ekibimizi okul bahçesinde karşıladı. Ardından müdür odasında tanışma ve ilk temaslarımız başladı.

 

Okul müdürü, okuldaki personel, öğrenci sayısı ve okulun bölümleri ile ilgili bilgiler verdi.

 

Okulda 25 sınıf, 2 özel eğitim sınıfı ve okul bahçesinde ayrı bir binada anaokulu bulunmaktadır. Anaokulu 3 yıllık zorunlu eğitim kapsamındadır.

 

5 yıllık zorunlu ilkokul düzeyinde sınıflar:

 

CP: Cours  Preparatoire (Hazırlık sınıfı, okuma-yazma, sayma) 6-7 yaş

 

CE 1: Cours  Elementaire 1 (Temel bilgiler sınıfı) 7-8 yaş

 

CE 2: Cours  Elementaire 2 (Temel bilgiler sınıfı) 8-9 yaş

 

CM 1: Cours  Moyen 1 (Orta bilgiler sınıfı) 9-10 yaş

 

CM 2: Cours Moyen 2 (Orta bilgiler sınıfı) 10-11 yaş

 

şeklinde seviyelere ayrılmıştır. Sınıflarda 15- 20 civarında öğrenci bulunuyor. Öğretmenler her yıl aynı sınıf düzeyinde derse giriyor. Yani bir öğretmen sürekli CE veya CM sınıfını okutuyor. Öğretmenler, öğrencilerle beraber sınıf atlamıyor. 12 sınıftan az derslikli okullarda, okul müdürü derse girmek zorundadır.

 

Okulda ayrı bir bilişim sınıfı yok ancak ortak kullanılan ve tampon sınıf adı verilen sınıflarda bilgisayarlar var. Tampon sınıflar, iki sınıfın ortasında yer alıyor ve iki sınıftan da geçiş sağlanabiliyor. Öğrenciler herhangi bir ders esnasında, anlamadığı bir konuyu veya öğretmeni tarafından araştırmasını istediği konuyu, bu tampon sınıfa geçerek bilgisayarda araştırmasını yaptıktan sonra sınıfına dönüyor.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.07.2023 - Güncelleme: 17.07.2023 16:28 - Görüntülenme: 81
  Beğen | 2  kişi beğendi